Stalen kozijnen

Overweegt u om nieuwe kozijnen te laten plaatsen? Dan heeft u de keuze uit verschillende materialen, waaronder hout en kunststof. Stalen kozijnen zijn echter een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar goede kwaliteit, een mooie uitstraling en kozijnen die de tand des tijds doorstaan. Wilt u weten welke voordelen stalen kozijnen te bieden hebben? En hoe u de kozijnen het beste laat plaatsen? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Wat zijn stalen kozijnen?

Jarenlang waren stalen kozijnen de norm. Deze kozijnen hadden namelijk een elegante uitstraling en gingen jarenlang mee. Door de opkomst van kunststof werd staal steeds minder gebruikt voor het maken van kozijnen, maar daar komt weer verandering in. Talloze mensen houden namelijk van de moderne uitstraling die stalen kozijnen met zich meebrengen. De kozijnen zijn ontzettend smal en bovendien op ontelbaar veel manieren te gebruiken. Zo creëert u grote en indrukwekkende ramen met deze kozijnen, maar ze zijn ook geschikt voor het ontwerpen van een stijlvol rasterraam.

Stalen kozijnen

De voordelen en nadelen van stalen kozijnen

Voordat u uw woning van stalen kozijnen voorziet, is het goed om te weten wat de voor- en nadelen van deze kozijnen zijn. Nadelen zijn er weinig. Alleen de prijs ligt iets hoger dan u misschien gewend bent. Staal is een duurder materiaal dan kunststof of hout, maar daar krijgt u veel voor terug. Zo mag u rekenen op de volgende voordelen:

Strak design

Stalen kozijnen geven uw woning een unieke flair. Dankzij hun strakke design passen de kozijnen goed bij een moderne woning, maar het staal is ook uitstekend voor industriële huizen. De vele mogelijkheden met staal zorgen ervoor dat ook landelijke en klassieke woningen goed tot hun recht komen met deze kozijnen. Hoe u ze ook in uw woning verwerkt: het zijn altijd prachtige blikvangers.

Goede isolatie

Waar stalen kozijnen vroeger slecht isoleerden, is dat nu helemaal veranderd. Moderne stalen kozijnen zijn voorzien van speciale isolatietechnieken, waardoor de kozijnen uw woning goed beschermen tegen kou en hitte van buitenaf. Luchtkamers, een koudebrugonderbreking en een zinklaag zorgen samen voor uitstekende isolatie.

Lange levensduur

Natuurlijke materialen zoals hout zijn enorm kwetsbaar. Vocht, ongedierte en zonlicht zijn allemaal oorzaken voor slijtage. Stalen kozijnen zijn hier juist niet gevoelig voor. Het materiaal kan tegen een stootje en zal daardoor nauwelijks slijten. Hierdoor weet u zeker dat u tientallen jaren plezier heeft van deze stijlvolle kozijnen.

Brand- en inbraakwerend

Inbrekers en brand maken geen schijn van kans wanneer u stalen kozijnen heeft. De kozijnen zijn nauwelijks open te breken, zelfs niet met speciaal gereedschap. Tegelijkertijd zijn de kozijnen brandwerend, waarbij ze tot wel zestig minuten aan extreme hitte kunnen doorstaan. Zo maken ze uw woning net wat veiliger.

Onderhoudsarm

Doordat staal nauwelijks slijt, is het ook niet nodig om deze kozijnen regelmatig te onderhouden. Het is alleen aan te raden om de kozijnen eens per jaar schoon te maken met een natte doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd schuurmiddelen, aangezien deze de uitstraling van het staal aan kunnen tasten.

Stalenkozijnen

Het plaatsen van stalen kozijnen uitbesteden

Het is geen eenvoudige klus om stalen kozijnen te plaatsen, helemaal niet wanneer u weinig ervaring heeft met klussen en verbouwen. Daarom is het altijd verstandig om dit uit te besteden aan professionele vakmensen. Zo weet u zeker dat de stalen kozijnen op een nette en professionele manier worden geplaatst, waardoor de isolatiewaarde van de kozijnen uitstekend is. Het is aan te raden om met één vaste aannemer te werken. Zo heeft u altijd een vertrouwd aanspreekpunt en weet u zeker dat het project in goede banen wordt geleid.

Onze hoogwaardige stalen kozijnen

Wilt u stalen kozijnen laten installeren en bent u op zoek naar een ervaren bedrijf dat goede kwaliteit levert? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze snelle werkwijze is een van onze grootste kwaliteiten, net als ons oog voor detail. Wij regelen het proces van begin tot eind: van het bestellen van hoogwaardige materialen, tot het installeren van de kozijnen. Zo weet u zeker dat u prachtig afgewerkte kozijnen krijgt, die jarenlang meegaan. Wij werken bovendien met scherpe en transparante prijzen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Neem dus gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om een offerte op te vragen.