Plaatsen van dakkapellen

plaatsen_dakkapellen-topWilt u meer Extra (leef)ruimte of een additionele slaapkamer op de eerste verdieping of zolder? Dan is een dakkapel de oplossing voor u. Vooral wanneer u deze laat plaatsen door EQ Bouwmanagement.

Waarom een dakkapel?

Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden. U heeft een schuin dak en u heeft behoefte aan meer (leef)ruimte. Een dakkapel geeft, afhankelijk van de grootte, tot enkele vierkante meters meer loopruimte. De loopruimte in een slaapkamer met een schuin plafond is beperkt tot uw stahoogte.

Kijkt u eens naar onderstaande afbeelding. Deze laat heel duidelijk de extra ruimte zien die u krijgt met een dakkapel.

Met of zonder vergunning

Informeer bij uw gemeente wat de regels zijn waar u zich aan moet houden en waar de dakkapel aan moet voldoen. Het kan zijn dat u een vergunning moet aanvragen maar het kan misschien ook vergunningsvrij. Dit kunt u zelf al online controleren door naar www.omgevingsloket.nl te gaan. U kunt ook de volgende brochure van de overheid downloaden Informatieblad dakkapellen overheid.

Prefab of ter plaatse bouwen

Heel veel dakkapellen worden tegenwoordig in de werkplaats al in elkaar gezet (prefab) en met een kraan op het dak geplaatst. Hierbij is het belangrijk dat de maten vooraf perfect zijn opgenomen. Wordt een dakkapel ter plaatste gemaakt, kan men nog wijzigingen aanbrengen in het oorspronkelijke ontwerp omdat bijvoorbeeld beoogde breedte niet kan worden gerealiseerd. De leverancier of aannemer zal vooraf komen meten om vertraging te voorkomen.

Knelpunten dakkapel

Een dakkapel moet uw woning een fraaie uitstraling geven. Daarom is het belangrijk vooraf precies te weten hoe de dakkapel eruit gaat zien en welke materialen worden gebruikt. U wilt er daarom vanuit kunnen gaan dat de dakkapel van uitzonderlijke kwaliteit is en goed is geplaatst. Wanneer dit niet goed gebeurt heeft u een probleem wanneer bijvoorbeeld de eerste hoosbui overtrekt.

Het is heel belangrijk dat de dakkapel goed aansluit op het bestaande dak en dat de dakbedekking vergenoeg doorloopt onder de dakpannen. Ook moet het hemelwater goed worden afgevoerd. Hiervoor moet het dak op ‘afschot’ liggen, wat nog weleens wordt vergeten.
Kiest u voor houten of kunststoffen kozijnen? Met houten kozijnen kunt u alle kanten op voor wat betreft de kleur maar die hebben natuurlijk wel regelmatig onderhoud nodig. Tegenwoordig kunnen kunststoffen kozijnen in allerlei kleuren worden geleverd met of zonder een houtnerf.

Afwerking binnen- en buitenkant

De afwerking van de buitenkant van de dakkapel kunt u vooraf al bepalen. Wilt u bijvoorbeeld kunststofpanelen op de wangen (zijkanten) of gewoon hout.
Aan de binnenkant moet het natuurlijk ook allemaal weer toonbaar worden. EQ Bouw zorgt indien gewenst, voor een complete afwerking, inclusief de binnenkant.

EQ Bouwmanagement regelt alles voor u

Wanneer u besluit een dakkapel door ons te laten plaatsen, regelen wij verder alles voor u. Wij geven u ook deskundig advies over de mogelijkheden en de te gebruiken materialen. Nadat het ontwerp samen met u is gemaakt én de maten bekend zijn, hoeft u niets meer te doen.

Maak een afspraak voor een deskundig advies

Neem contact op met ons en maak een afspraak zodat we antwoord kunnen geven op al uw vragen. Of vraag direct een offerte aan.

Gerelateerde artikelen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.

Vakkundigheid

Bewezen trackrecord

Leveranciers kortingen

Bescherming

© Copyright - EQ Bouwmanagement | Website by Team Koen