Renovatie jaren 30 woning

Jaren-30-top

Heeft u een fraaie karakteristieke jaren 30 woning in Blaricum, Bussum, Huizen, Laren, Amsterdam, Weesp, Naarden of Muiden? En is deze woning toe aan renovatie? EQ Bouwmanagement kan deze renovatie vakkundig voor u uitvoeren, van A tot Z! Wij zijn gespecialiseerd in de renovatie van jaren 30 woningen.

Jaren 30 woning

De term ‘jaren 30 woning’ heeft betrekking op die woningen die in een bepaalde periode en/of in een bepaalde stijl zijn gebouwd. De echte jaren 30 woning is natuurlijk ook gebouwd in die periode. Maar later, en ook nu nog, worden er nog steeds woningen ontworpen en gebouwd in die fraaie bouwstijl.
De karakteristieke bouwstijl van die woningen wordt ook wel het traditionalisme genoemd maar kent ook nog andere namen. De naam geeft al aan dat men meer terug wilde naar het traditionele, het gangbare en het praktische.

De jaren 30 woning is te herkennen aan horizontale belijningen in onder andere de dakgoten en erkers. De woningen hebben vaak een grote overstek van de hoge schuine daken en fraai metselwerk met veel details. Dit is ook vaak terug te zien in de entreepartij waar bijvoorbeeld dan bogen zijn gemetseld. Zo’n fraaie voordeur wordt ook vaak geflankeerd door mooie raampartijen.

Kortom de buitenkant van een jaren 30 woning is gemakkelijk te herkennen aan zijn tijdloze uitstraling ook al is deze stijl al bijna 100 jaar oud. Niet voor niets is er nog steeds veel vraag naar deze woningen. Ook architecten ontwerpen vaak deze woningen met de herkenbare detaillering aan de buitenkant. Maar een echte liefhebber zal aan de architect vragen de stijl ook aan de binnenkant door te voeren.

Genieten

Het spreekt voor zich dat u de mooie woning in deze stijl niet voor niets heeft gekocht. U bent gewoon verliefd op de stijl, de details en het gevoel wat de woning u geeft. Misschien woont u er al jaren, het verveelt nooit.

Renovatie

Maar woont u in een woning uit die tijd dan is destijds geen rekening gehouden met de eisen die men tegenwoordig stelt aan een woning met betrekking tot bijvoorbeeld duurzaamheid. Waarschijnlijk is in het verleden al dubbel glas geplaatst maar is er nog een grote slag te slaan.
Daarnaast is het gewone onderhoud misschien al jaren niet meer gedaan of is de ruimte binnen toch niet genoeg voor uw groter wordende gezin. U kunt natuurlijk ervoor kiezen een ander huis te kopen maar wie zegt dat u hetzelfde gevoel terugkrijgt.

Renoveren is de oplossing wanneer u niet uit uw fraaie huis wil maar toch wil of moet vernieuwen. Bij de renovatie van een jaren 30 woning is het van belang dat de karakteristieke details blijven behouden. Hierbij kan een architect uitkomst bieden maar EQ Bouwmanagement heeft ook alle kennis in huis om de bouwtekeningen én architectuurplan voor u te maken.

Wij kunnen uw jaren 30 woning geheel renoveren; van onder tot boven aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant. U krijgt een totaal nieuw huis als u dat wilt met alle gemakken van nu zonder echt afbreuk te doen aan de fraaie stijl van de oorspronkelijke woning.
Door onze jarenlange ervaring hebben we ons kunnen specialiseren in het renoveren van een jaren 30 woning.

Uitstraling behouden

Bij het opstellen van de plannen houden we natuurlijk rekening met uw wensen en zullen we alle fraaie karakteristieke details van de woning behouden.
Dit behouden kan wel betekenen dat het wordt vervangen door meer duurzame materialen. Heeft u bijvoorbeeld een mooi vormgegeven entree maar zijn de kozijnen verrot, dan worden ze vervangen door meer duurzame materialen met dezelfde uitstraling.

Wacht niet langer

Wanneer u toe bent aan een verduurzaamde jaren 30 woning eventueel met meer leefruimte, dan neemt u contact op met EQ Bouwmanagement. We gaan graag met u in gesprek en zullen samen met u alle mogelijkheden bepreken. We kunnen u een scherpe offerte doen wanneer alle plannen duidelijk zijn.

Lees voor meer informatie ook de volgende artikelen:

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.

Bewezen expertise

Leverancierskortingen

Directe communicatie

Transparantie

© Copyright - EQ Bouwmanagement | Website by Team Koen