Keuken en bijkeuken

De keuken kan hét pronkstuk van uw benedenverdieping zijn wanneer deze met aandacht is ontworpen en geplaatst. De keuken is een centrale plek in het huis waardoor het vanzelfsprekend is deze ruimte volledig naar uw wensen vorm te geven. Een mooie keuken voorzien van moderne apparatuur vergroot het plezier in koken aanzienlijk. EQ Bouw kan u helpen met het zoeken van de juiste keukenleveranciers en begeleid het intekenen en plaatsen.

Komt u eigenlijk niet helemaal uit met de ruimte in de keuken? Dan is het misschien tijd voor een bijkeuken. Een bijkeuken, ook wel achterkeuken genoemd, is geen extra keuken want er wordt (meestal) niet gekookt. Een bijkeuken wordt als extra ruimte gezien, direct grenzend aan de eigenlijke keuken en vaak aan de achterkant of zijkant van de woning geplaatst.

Voordelen van een bijkeuken.

De extra ruimte die ontstaat door een bijkeuken kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Extra koelkast en/of vriezer; handig in de zomer om snel even vanuit de tuin was fris te pakken.
  • Wasmachine en wasdroger: plaats deze direct op een verhoging zodat u niet meer hoeft te bukken.
  • Extra wasbak voor b.v. groenten wassen, handen wassen, handwasje enz.
  • Ruimte voor extra voorraadkast.
  • Ruimte voor de kattenbak, voerbak enz. of slaapplek voor de huisdieren.
  • Ruimte voor de (nieuwe) cv-ketel of warmtepomp.
  • Ruimte waar schoenen en jassen zodat de keuken netjes blijft.
  • Ruimte voor kast(en) met schoonmaakspullen, gereedschap enz.

Kortom, een bijkeuken kan uw woongenot aanzienlijk verhogen. Het is een zeer praktische ruimte en kan voor vele doeleinden worden gebruikt.

Bijkeuken laten bouwen

Een bijkeuken geeft u extra ruimte, bijvoorbeeld voor uw wasmachine.

Mag u zonder vergunning (vergunningsvrij) een bijkeuken bouwen?

Of u vergunningsvrij mag (bij)bouwen is afhankelijk van een aantal voorwaarden en niet. U mag b.v. tot 4 m vrij uitbouwen mits dit in het z.g. achtererfgebied gebeurt. Maar ook dan moet aan extra voorwaarden worden voldaan.

U kunt het zelf controleren m.b.v. de vragenlijst op het ‘Omgevingsloket’ van de overheid. Hier wordt alles duidelijk uitgelegd, o.a. ook wat het achtererfgebied is. Natuurlijk kunt u het ook door ons laten uitzoeken.

EQ Bouw regelt alles!

EQ Bouw is een betrouwbare partner die u al het werk uit handen neemt en binnen afzienbare tijd de bijkeuken realiseert van hoge kwaliteit. Ook regelen wij de vergunningen, garanties enz. en zijn volledig transparant m.b.t. de kosten; u weet altijd waarvoor u betaalt.

Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden en zullen er alles aan doen om de bijkeuken naar uw wensen in te bouwen.

Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons. We zijn altijd bereid vragen te beantwoorden en een offerte doen.

Andere artikelen

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.

Bewezen expertise

Leverancierskortingen

Directe communicatie

Transparantie

© Copyright - EQ Bouwmanagement | Website by Team Koen