Serre bouwen

Serre bouwen

U wilt een plek waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van de tuin of juist wilt kunnen werken. Wat u ook wilt, een serre aan het huis is de perfecte aanvulling op uw woning. Een serre kan bijna elke functie krijgen die u wil. EQ Bouwmanagement kan de serre bouwen voor u.

Verlenging van de tuin

Het mooie van een serre is dat u de tuin doortrekt naar de woonkamer of juist andersom; de woonkamer wordt doorgetrokken in de tuin. Het wordt een geheel waar het heerlijk vertoeven is omdat binnen buiten wordt en buiten binnen! Geniet van elk jaargetijde!

Plaats van de serre

De serre wordt meestal tegen het huis gebouwd aan de zijde met de meeste zon zodat er ook in de winter lekker veel licht naar binnen valt. Dat betekent echter ook het er in de zomer behoorlijk warm kan worden tenzij de juiste maatregelen zijn genomen. Er moet voldoende geventileerd kunnen worden en een schaduwdoek is soms ook niet overbodig. De serre kan echter niet zomaar overal worden geplaatst, u zult moeten (laten) nagaan of het voldoet aan de voorwaarden om bijvoorbeeld vergunningsvrij te kunnen bouwen.

Vergunning nodig?

Ook wat betreft de vorm bent u vrij om te doen wat u wilt mits het binnen de grenzen blijft van het zogenoemde ‘Vergunningsvrij bouwen’. Een serre is een aanbouw en is in de meeste gevallen vergunningsvrij.
Echter, er gelden wel enkele voorwaarden en per gemeente kunnen aanvullende voorwaarden gelden. Wat dat is altijd de vraag: wat mag wel en wat mag niet. u kunt altijd via www.omgevingsloket.nl nagaan.
Houdt u er wel rekening mee dat vergunningsvrij niet betekent ‘regelvrij’! Het bouwen van een aanbouw is altijd aan de regels van het “Bouwbesluit” gebonden. Hierin is bijvoorbeeld opgenomen aan welke eisen een fundering moet voldoen; wel belangrijk om te weten dus.

Materialen

Een serre bestaat voor het grootste gedeelte meestal uit glas. Om te zorgen dat het in de winter niet te koud wordt en in de zomer niet te warm, is het een optie hitte werend, driedubbel-isolerend glas te gebruiken (drie lagen glas met dubbele spouw).
De rest van de serre kan uit steen (trasraam), houten of kunststoffen kozijnen bestaan; wat u maar wilt. Men ziet tegenwoordig mooie klassiek gevormde serres maar wel geheel van kunststof wat (bijna) niet opvalt.

serre bouwen planten

Vraag advies aan de vakman

Men ziet wel eens hele mooie serres die eigenlijk nooit worden gebruikt. Waarschijnlijk te koud in de winter en te warm in de zomer; men heeft duidelijk niet goed nagedacht of is onjuist geïnformeerd over allerlei zaken.
Bij de bouw van een serre moet men veel zaken rekening houden en is goed advies belangrijk. EQ Bouw geeft deskundig advies over de te nemen stappen, materialen enzovoort. Zij hebben de deskundigheid om u goed te informeren én de serre voor u te bouwen.

Wat kan EQ Bouwmanagement voor u betekenen?

Besluit u om de bouw van de serre uit te besteden aan EQ Bouw, dan wordt vooraf een duidelijk en uit te voeren plan opgesteld met de daarbij behorende offerte. EQ Bouw regelt alles voor u en zorgt dat er zo min mogelijk overlast tijdens de werkzaamheden. U kunt binnen de kortst mogelijke tijd genieten van een heerlijke, comfortabele serre.
Wij geven antwoord op de vragen die u zichzelf al had gesteld over allerlei mogelijkheden. We geven u vakkundig advies m.b.t. de te gebruiken materialen, voor- en nadelen van bepaalde materialen, enzovoort.
Neem gerust contact op met ons en stel ons uw vragen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

ANDERE ARTIKELEN.

Bijkeuken bouwen
Uitbouw plaatsen
Renovatie jaren 30 woning
Renovaties en restauraties

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.

Bewezen expertise

Leverancierskortingen

Directe communicatie

Transparantie

© Copyright - EQ Bouwmanagement | Website by Team Koen