Woning stuken

EQ Bouwmanagement verzorgt uw stukwerkzaamheden graag. Mooi aangebracht stukwerk geeft de ruimte een geheel nieuwe en frisse uitstraling.

Waarom een muur stuken?

Stukwerk is van belang voor de bescherming van de muur of als verfraaiing. Beschadigd stukwerk (scheuren, gaten o.i.d.) lijkt haveloos en geeft minder woongenot.

Wanneer u uitgekeken bent op uw behang en eigenlijk geen behang meer wil, kunt u overwegen de muur of zelfs hele kamer te laten stuken en er een mooie structuur op aan te laten brengen.

Dit geeft natuurlijk een mooi strak geheel. Dat geldt ook voor de buitenkant van uw woning. Ook deze kunt u laten stuken met een mooie, eventueel gekleurd, stukwerk.

Uw woning stuken?

Stevigheid

Een (opnieuw) gestuukte muur geeft meer stevigheid aan de constructie, vooral wanneer er kleine scheuren in de muur zaten. Deze worden namelijk eerst vakkundig hersteld (door een goede stukadoor).

Muren woonkamer, badkamer, slaapkamer

Alle muren kunnen worden gestuukt al is er soms een voorbewerking nodig om het stukwerk b.v. te laten hechten. Ook moet voor bepaalde ruimten speciaal materiaal worden gebruikt. Wist u dat u zelfs de badkamer kunt laten stuken met een fraai ogende ‘betonlook’?

Stukwerk in een badkamer moet natuurlijk bestand zijn tegen vocht. Een geheel gestuukte badkamer dus zonder tegels met voegen, is hygiënischer en eenvoudige schoon te houden. Dat komt doordat het stukwerk waterdicht en zonder enige voeg wordt aangebracht.

Er zijn verschillende soorten stukwerk zoals glad pleisterwerk of een gestructureerde afwerking zoals spachtelputz of spackspuitwerk. Veel stukwerk kan op kleur worden gebracht.

Stuken uitbesteden?

Stuken is een echt vak en een stukadoor heeft jaren ervaring nodig om echt goed te worden. Een goede klusser zou een klein wandje kunnen stuken, waar dan achteraf behang op komt. Maar een lange wand of zelfs een hele kamer?

Een gestuukte wand moet strak en vlak zijn anders valt elk bobbeltje op wanneer het licht op een bepaalde wijze op de muur schijnt. Om teleurstelling (en extra kosten) te voorkomen, laat u het stuken beter aan een goede stukadoor over.

Het enige voordeel van het zelf stuken is dat de kosten minder laag zullen zijn. Maar daar staat tegenover dat wanneer u het uitbesteed aan een goede stukadoor, u niets hoeft aan te schaffen, de klus veel sneller klaar is en u niet met de rommel blijft zitten.

Uw woning stuken?

Wat kost stuken?

Stukwerk wordt vaak berekend per m2 maar er kan ook met een uurtarief worden gewerkt. De prijzen zijn mede afhankelijk van het opgebrachte materiaal, ondergrond etc. Ook kunnen er extra kosten worden gemaakt wanneer er veel voorbereidend werk is, b.v. hoekwerk.

De prijzen kunnen uiteen lopen van €15/m2 tot wel €150/m2; specialistisch werk als b.v. een super glad afgewerkte betonlook kost tijd (dus ook geld) naast de hogere prijs van het bijzondere materiaal.

Laat altijd een gespecificeerde offerte maken zodat u later niet voor een ‘verassende’ rekening komt te staan. EQ Bouw zorgt voor zo’n duidelijke en transparante offerte.

EQ Bouw regelt alles!

EQ Bouw is een betrouwbare partner die u al het werk uit handen neemt en stukwerk levert van hoge kwaliteit. We zijn volledig transparant m.b.t. de kosten; u weet altijd waarvoor u betaalt.

Contact en offerte

Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot het stukwerk. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons. We zijn altijd bereid vragen te beantwoorden en een offerte doen.

Andere artikelen..

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.

Vakkundigheid

Bewezen trackrecord

Leveranciers kortingen

Bescherming

© Copyright - EQ Bouwmanagement | Website by Team Koen